Ötletek ajándékozáshoz

Éreztél már olyat, hogy meglepnél valakit, de nem tudod minek örülne igazán? Szeretnéd, hogy az ajándék amit adsz „célba érjen”, szívhez szóljon, nevetést vagy öröm könnyeket váltson ki? A személyes ajándék a legszebb ajándék. Az ajándékozott még napok, hetek múlva is meghatottan gondol vissza a tőled kapott meglepetésre – és Rád. Mert olyasmit adtál, ami személyesen neki szól.

A gyertyák végig kísérik egész életünket – keresztelőtől a ravatalig. Velünk tartanak boldog születésnapokon, ünnepeken, fényük és melegségük próbálja enyhíteni a szomorú órákat. De ugyanúgy jelen vannak a romantikus vacsorákon vagy pihentető relaxációkon is. Karácsonykor is előkerülnek, de egy egyedi gyertya bármilyen alkalomra kedves ajándék lehet. gyertya
Bővebben ide kattintva tudsz szétnézni a gyertyák között, egyedi elképzelés esetén pedig írj nekem.egyedi-zsak

Lehetőség van kiválasztott ajándékodat egy személyre szóló kedves, vagy humorosnak szánt ajándék zsákba tenni, melyre kép és felirat is felkerülhet. Egyúttal a csomagolás is megoldódik.

Horgolt ajándékok tekintetében kicsit bővebben szeretnék írni, mert sok olyan lehetőség is van, amire esetleg nem gondolnál amiatt, mert nem szerepel a galériában.

Nők

Azért őket vettem előre, mert itt tényleg csak a fantázia szab határt, szinte bármi felmerülhet örömkeltő ajándékként, amit megfűszerezünk cseppnyi egyediséggel, vagy ami valamiért pont hozzá illő, neki való. Konyhai kellékek (edényfogók, tányér és poháralátétek, szalvétagyűrűk), bármilyen lakásdekoráció, ruházati kiegészítők (stólák, sálak, ékszerek). Ezek közül csak néhány példa.

Fiatal lányokcruciani

Szóba jöhetnek a horgolt ékszerek: fülbevalók, karkötők, nyakláncok. Még most is népszerűek a cruciani stílusú karkötők a fiatalok körében.

 

Nagymamák

Ha nagymamádat leped meg bármilyen kkonyvjelzoézimunka jellegű ajándékkal, valószínű nagyon boldoggá teszed. Az is lehet fiatal korában maga is művelt hasonló foglalatosságot, vagy akár még most is. Nagymamáink szeretik és értékelik a kézzel készített dolgokat. Ha vallásos, akkor számára értékes ajándék lehet egy kereszt könyvjelző. De talán örülne egy szál virágnak, vagy poháralátétnek, vagy egy kisebb terítőnek – ezek régebben divatosak voltak.

 

Gyerekek mehecske

A gyerekek nagyon hálásak minden ajándékért, természetesen elsősorban azokért, amikkel játszani lehet. Figurák tekintetében végtelen a lehetőségek tárháza.

Kisebb gyerekek szeretik a szundikendőket, csörgőket, vagy a szép színes nézegethető állatkákat az ágyuk fölé akasztva, babaforgónak.

Iskola kezdéshez

Előfordul gyerekeknél, hogy nehezen indulnak el az iskolába, főleg új helyre, új környezetbe kerülve. Van akinek könnyebb ez az időszak akkor, amikor megkezdődik a füzetek, könyvek vásárlása, előkészítése, az iskolatáskába pakolás. Segítheti az átmenetet egy kis pajtás is, aki elkíséri az első napokban, egy olyan pajtás, aki elfér a táskában, vagy a táskára kötve. Mint ez a kis bárányka. Kabala kulcstartó, könyvjelző, színes karkötő kíséretében.

suli-csomag-kicsi

Férfiak

kulcstartóHorgolás vonatkozásában hozzájuk valóban sokkal nehezebb megtalálni az utat.
Fiatalabb fiúk nem adják vissza a figurás kulcstartókat, aminek számos variációja létezik.

Vagvarjuy példaként említeném meg azt a férfit, aki madárrajongó lévén egy csöppnyi varjúcskát kapott, melyet bárhová kiakaszthat. Ha ismerősöd az autójába teszi a hobbiját, érdeklődési körét szimbolizáló ajándékodat, akkor minden egyes nap eszébe fogsz jutni.lábszárvédő

Ha olyan típus, akinél a horgolás jellege miatt a személyesség sem találna célba, de például fázós a lába, akkor számára ideális ajándék lehet egy lábszármelegítő.

Praktikus ajándékok

Vannak akik olyan ajándékot szeretnek kapni, ami hasznos számukra a mindennapokban. Igazából velük könnyű a dolgunk nekünk örömet szerezni vágyóknak, hiszen ezt megtehetjük akár egy sál, kendő, mellény, terítő (evvel azért óvatosan) és számtalan más dolog ajándékozásával. Nem-nem, a poháralátét nem tartozik ide, de készíthetünk neki például levendula buzogányt, illatzsákot amiket a szekrényébe akaszthat molyok ellen és illatosítás céljából. Neki a fűszer is értékes ajándék.

levendula-buzogany

Alkalmakra

Amikor május első vasárnapján hazamész anyukádhoz és adsz neki egy szál rózsát, vagy a kedvenc virágját anyák napjára, ő kiteszi az asztalára, és te már régen nem vagy ott, dolgozol, éled az életedet, de a virág még mindig ott van a konyha asztal közepén. Néha tevékenykedés közben megáll egy percre, meghatottan rád gondolva rá-rápillant. És a Te rózsád még akkor is ott lesz az asztalon, mikor legközelebb mész hozzá látogatóba.galeria belyeg

Nyári ballagásokon a virágok órákon át a napon hervadoznak, hazaérve nem sok marad belőlük. Ellentétben a horgolt csokrokkal, amik az emléket is tovább őrzik.

Karácsony és Húsvét nagyon hálás téma, felsorolni is hosszú lenne a lehetséges ajándékok sorát, most hangulat idézésként csak egy kép:

egeres szán angyal hóemberek 0

Fenti néhány ötleten kívül még rengeteg lehetőség van, nézz szét a horgolás galériában is (így arról is képet kapsz, milyen minőségű alkotásra számíthatsz tőlem), és ne feledd: mindenkihez vezet út.

Köszönöm, hogy velem tartottál! Ha segíthetek neked ajándék ötletek fellelésében, keress és írj bátran itt.
Hogyha pedig szeretnél értesítéseket kapni (havi maximum 2-3 levél) az újdonságokról, gyere az angyalkával és iratkozz fel a hírlevelemre:feliratkozas belyeg